Luki spytajcie ile pokonuje ten odcinek to bedziecie miec odniesienie :twisted:
Tego się nie spodziewałem!!!
Zwiń
X
-
Mnie skręca jak mam jechać na autostradzie lub drodze szybkiego ruchu 100-tką. :szeroki_usmiech Zazwyczaj pomykam 160. Czas to pieniądz a gdzina wcześniej w domu jest wart tych kilku zł ktore wydam na paliwo
Pozatym - no nie - umie jechac na prawym pasie i patrzec jak mnie po lewym mijają .. :szeroki_usmiech szczególnie ze pod nogą jest jeszcze duuuzo .. a autko same mowi do mnie: no naciśnij .. daj mi sie pobujac :diabelski_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99Mnie skręca jak mam jechać na autostradzie lub drodze szybkiego ruchu 100-tką. :szeroki_usmiech Zazwyczaj pomykam 160. Czas to pieniądz a gdzina wcześniej w domu jest wart tych kilku zł ktore wydam na paliwo
Pozatym - no nie - umie jechac na prawym pasie i patrzec jak mnie po lewym mijają .. :szeroki_usmiech szczególnie ze pod nogą jest jeszcze duuuzo .. a autko same mowi do mnie: no naciśnij .. daj mi sie pobujac :diabelski_usmiech"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Mam tak samo. Tylko, ze taka podroz czasem jest drozsza nie tylko o wiecej spalonego paliwa.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Jak już o spalaniu mowa to małe pytanie.
Dotyczy 1.9TDI ALH
Przy okazji wymiany rozrządu (nie w ASO) majster, który mi go wymieniał zauważył że silnik pracuje troche nierównomiernie i chciał to poprawić.
Sprawdził to jeszcze na VAG-u i dawka paliwa skakała od 2.2-3.2 mg/H, czy jakoś tak.
W tym celu podłożył szmatke przy pompie, poluzował pare śróbek (wtedy silnik zaczął pracować bardziej lub mniej nierównomiernie) i stukał bardzo lekko z prawej lub z lewej strony młoteczkiem po pompie. W tym momencie na VAG-u dawka paliwa się zmieniała.
Nie udało mu się wyelminować nierównej pracy ale zmieniło się spalanie.
Czy taka zabawa jest niebezpieczna dla pompy?
Jaka powinna byc prawidłowa dawka paliwa i jak bardzo stabilna musi być (na biegu jałowym)?
Jaki to ma wpływ na moc?
Ogólnie co do spalania mojego autka powiem tylko tyle jeżdze powoli i zapewne mam już zapchany katalizator bo średnio pokazuje mi poniżej 4l/100km a na baku do zaświecenia rezerwy robie do 1000 km.
NIe wiem Czy to dobrze ale napewno ekonomicznie.OCTAVIA 1.9 TDI 90/210 ALH 101kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Toldii stukał bardzo lekko z prawej lub z lewej strony młoteczkiem po pompie.
Stuka sie nastawnik pompy w celu m.in. korekcji dawek."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz